الليمون ..المعصفر ..والمخلل.***.بالصور***
بجيب الليمون واغسلة واصفيه واجهز برطمان اغسله وانشفه
واجيب ملح وعصفر وكركم وحبة البركة
[img][/img]
واقلب الخليط واقطع الليمون بالمنظر ده بدون التقطيع للاخر
واحشى كل ليمونةبالخلطة السابقة
وبنرص الليمون فى البرطمان واضغط عليه بايدى حتى يتكبس الليمون فى بعضه
واخيرا اعمل علىه الخلطة السابقة ليمون معصور وخل وزيت زيتون وفلفل شطة للى بيحب
وقشر الليمون المعصور احطه من فوق الوش قبل ماقفل البرطمان
واغلق البرطمان جيدا
ويترك حوالى 3 شهور حتى يستوى
لانه بيكون نيى
//الليمون المخلل//
الليمون ..المعصفر ..والمخلل.***.بالصور***
بجيب الليمون واغسله واضعه فى حلة بها ماءيغطى الليمون
واتركه ساعة على النارحتى يستوى كويس
ده لو عايزة تاكليه بسرعة
واصفيه واضعه فى البرطمان
واكون مجهزة الخلطة اللى هى{عصفر /كركم/حبة البركة/ملح/عصير ليمون/خل } وممكن بحط الخلطة بتاعتى المفضلة...اللى هية..{فلفل حامى نار/كذبرة خضرا وكرفس وبقدونس وزنجبيل وفصين توم}كله مضروب فى الخلاط ..وخل وليمون وزيت زيتون..
وبرضه بنحط قشر الليمون المعصور من فوق قبل مانغطى البرطمان
وده بيتاكل ممكن بعد اسبوع من تخليله